Home

Kungliga patriotiska sällskapet arkiv

På Riksarkivet hemsida, söktjänsten finns ett digitalt sökregister, som innehåller uppgifter om personer som fått Kungliga Patriotiska sällskapets (KPS) medaljer under perioden oktober 1900-maj 1941. Registret är baserat på serie C1b Diarium över ansökningar (volymerna C1b:3 - C1b:11) i KPS arkiv Riksarkivet bevarar vårt gemensamma minne.Vi värnar rätten till demokratisk insyn och den enskildes rättssäkerhet samt skapar vägar till kunskap om vår framtid. Sällskapets historia sträcker sig närmare tvåhundra år tillbaka i tiden. Det är under 1760-talet, som man först möter namnet Svenska Patriotiska Sällskapet till konsters, slöjders och rikets näringars uppmuntran. År 1772 utfärdades Kungl. stadfästelse av Sällskapets grundregler, varefter Sällskapet kallades Kungl Kungl. Patriotiska Sällskapets årsberättelse 2020. Det angelägna arbetet fortsätter. Många har drabbats hårt av den nu härjande pandemin. De flesta verksamheter i samhället har i första hand ställt om och bara i mindre utsträckning behövt ställa in, så även Kungl. Patriotiska Sällskapet Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för bevarande av svenskt kulturarv överlämnas av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Antonia Ax:son Johnson och Viveca Ax:son Johnson får medaljen för långsiktigt arbete med bevarandet av bruket Engelsberg samt för att ha.

Kungliga Patriotiska sällskapets silvermedalj 2020 går

Kungl. Patriotiska Sällskapet Eriksbergsgatan 12 A. 114 30 Stockholm. 2015: Beviljade bidrag ur Understödsfonden. feb 29, 2016 | Fonderna, Nyheter, Uncategorized. Under 2015 beviljades bidrag för 7 913 500 kr ur Kungliga Patriotiska Sällskapets Understödsfond

Kungl. Patriotiska Sällskapets fonder. Sällskapet förvaltar två självständiga fonder, Stiftelsen Kungl. Patriotiska Sällskapets Understödsfond och Stiftelsen Fredrik Björns Donationsfond ur vilka det går att söka anslag Kungliga Patriotiska Sällskapets nya Kulturarvsmedalj till Carl Gustaf von Ehrenheim. dec 18, 2012 | Medaljer, Näringslivsmedaljen, Pressmeddelanden, Uncategorized. Kungliga Patriotiska Sällskapets nya Kulturarvsmedalj till Carl Gustaf von Ehrenheim Kungliga Patriotiska Sällskapet har skapat en ny medalj för bevarande av svenskt kulturarv

Kungl. Patriotiska Sällskapets grundades 1766 som ett medborgarinitiativ och fick 1772 kunglig stadfästelse av Gustav III. Sällskapet skulle ägna sig åt att modernisera jordbruket och att skapa incitament för små industrier som kunde ta hand om lantbruksprodukterna Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för bevarande av svenskt kulturarv har 2014 tilldelats Anders Wall. Utmärkelsen, som anses som den förnämligaste på detta område, överlämnades den 4 december vid en högtidlig ceremoni i närvaro av ett antal kulturpersonligheter.... Om Sällskapet. Kungl Registret till Kungliga Patriotiska Sällskapets diarier till ansökningar om utdelning av sällskapets medaljer, serien CIb, omfattar perioden oktober 1900 till maj 1941 och innehåller 52.705 poster. Nyare delar av KPS:s arkiv förvaras hos sällskapet på Eriksbergsgatan 12 A i Stockholm, medan äldre delar finns i Riksarkivets filial i Arninge

Kungliga patriotiska sällskapet - Riksarkivet - Sök i arkive

 1. arium av Svenska Jägarförbundet i samarbete med Kungl. Patriotiska Sällskapet - Antalet nya arter växer dramatiskt här i Sverige. Några är välkomna nykomlingar, men långt ifrån alla. Om vi får in vissa parasiter som echinokocker kan det t ex bli förbjudet... Gösta Berg-medaljen 200
 2. Kungl. Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj har idag utdelats till följande personer Lars Ander, Nya Wermlands-Tidningen AB, Pressmeddelande, se film Efva Attling, Efva Attling Stockholm AB, Pressmeddelande, se film Lars-Göran Blank, Jula AB, Skara,... Om Sällskapet. Kungl
 3. Medalj för fostrargärning. mar 11, 2011 | Fostrargärning, Medaljer, Nyheter, Pressmeddelanden, Uncategorized. En ny medalj för Betydande Fostrargärning tilldelas Anders Carlberg och Börje Ehrstrand Idag utdelades Kungliga Patriotiska Sällskapets nya guldmedalj för fostrargärning
 4. Den 6 december tilldelas Alexander Husebye Kungl. Patriotiska Sällskapets medalj för bevarande av svenskt kulturarv. Utmärkelsen förlänas honom för den utomordentliga insatsen som vd för Centrum för Näringslivshistoria i över 20 år. Arkivet har idag blivit världens största historiska näringslivsarkiv
 5. KUNGLIGA PATRIOTISKA SÄLLSKAPET Sällskapets historia sträcker sig närmare tvåhundra år tillbaka i tiden. Det är under 1760-talet, som man först möter namnet Svenska Patriotiska Sällskapet till konsters, slöjders och rikets näringars uppmuntran. År 1772 utfärdades Kungl. stadfästelse av Sällskapets grundregler, varefter Sällskapet kallades Kungl
 6. ister Catharina Elmsäter-Svärds hand vid en högtidlig ceremoni på..

Seminarium av Svenska Jägarförbundet i samarbete med Kungl. Patriotiska Sällskapet - Antalet nya arter växer dramatiskt här i Sverige. Några är välkomna nykomlingar, men långt ifrån alla. Om vi får in vissa parasiter som echinokocker kan det t ex bli förbjudet... Gösta Berg-medaljen 200 Mottagare av Näringslivsmedaljen 2013. maj 20, 2013 | Medaljer, Näringslivsmedaljen, Nyheter, Pressmeddelanden, Uncategorized. Kungliga Patriotiska Sällskapet har idag delat ut Näringslivsmedalj för gagnande av svenskt näringsliv Tisdagen den 9 april 2013 delade Kungliga Patriotiska Sällskapet ut ett tio-tal medaljer till svenska entreprenörer Medaljörerna tog emot medaljen ur.

 1. LIBRIS titelinformation: Matrikel över ledamöter av Kungl. Patriotiska sällskapet 1816-1950 / på uppdrag av Kungl. Patriotiska sällskapet utgiven av Björn Asker
 2. Martinsons tidigare vd Lars Martinson tilldelades i går Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj vid en ceremoni i Stockholm. Lars tillträdde som vd för Martinsons 1998 och ledde företagets utveckling till en koncern och etablerade verksamheten inom Martinsons Byggsystem, som varit en drivande kraft i utvecklingen av det moderna träbyggandet i snart tjugo år. - Det är [
 3. MEDALJ, silver, Gustav V, Kungliga patriotiska sällskapet, 1944. Köp tryggt och enkelt från lokala auktionshus. 1 351 000 sålda föremål. Säkra betalningar. Trygga transporter. Läs mer om oss. Auktionen är avslutad, men kanske gillar du följande föremål? 537512. MEDALJ, silver, Gustav V, Kungliga patriotiska sällskapet, 1944

Kungliga patriotiska sällskapet - NA

 1. Societetens eget arkiv, Erik Benzelius arkiv i Linköpings Stiftsbiblio-tek samt tryckt material. Jag har avsiktligt valt att ofta låna de inblan - dades egna ord genom citat från brev och mötesprotokoll. Kungliga Patriotiska Sällskapet, Konung Gustaf VI Adolfs fond fö
 2. Arkiv för tagg kungabarnens vänner - Sida 1 av 7 Madeleine som väljer att använda namnet Madeleine Bernadotte utan kungliga krusiduller som sitt författarnamn har skrivit boken tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och 2015 delade han ut Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj till henne. Ida kommenterade lunchmötet.
 3. För manusförfattaren med samma namn, se Erik Norberg (dramatiker).. Erik Ragnar Norberg, född 14 december 1942 i Stockholm, är en svensk historiker och tidigare riksarkivarie samt kabinettskammarherre.Far till Johan Norberg och Peter Norberg.. Norberg disputerade 1971 i historia vid Stockholms universitet på avhandlingen Flyg i beredskap. Det svenska flygvapnet i omvandling och uppbyggnad.
 4. [1637] Kungl. Patriotiska sällskapets förvaltningsutskott - 593 [1638] Direktionen för Kungl. sällskapet Pro Patria - 593, 594 [1639] Kungl. Direktionen öfver Konungens hospital - 594 [1640] Kungl. Direktionen för Drottninghuset - 594 [1641-1645] Kungl. Direktionen öfver Danviks hospital - 59
 5. Kungl. Svenska segel sällskapet 2: Kungl. tryckeriet (Stockholm) 2: Kungl. Vetenskapssocieteten i Uppsala 2: Kungliga operan 2: Kyrkliga förbundet för evangelisk luthersk tro 2: Landsarkivet i Uppsala 2: Längmanska kulturfonden 2: Lärdomshistoriska samfundet 2: Laurentius Segebadius 2: Laurentsson 2: Lindeblad
 6. Bokhistoriska Sällskapet - Program för hösten 2021. Senare har akademien bl.a. fått överta Kungl. Patriotiska Sällskapets bibliotek och Stockholms Gartnersällskaps samling av böcker om trädgård och botanik. Arkiv och bibliotek är internt för ordensmedlemmar

Kungl. Patriotiska Sällskape

Kungliga patriotiska sällskapet (SE-RA - SERA730145

KUNGLIGA PATRIOTISKA SÄLLSKAPET, förtjänstmedalj, för lång

MEDALJ, silver, Gustav V, Kungliga patriotiska sällskapet

Kungliga Patriotiska Sällskapets Kulturarvsmedalj tillMEDALJ, 18k guldBild - Kungliga Patriotiska SällskapetKungliga patriotiska sällskapet medalj silver — medaljenÅrets Medaljörer - Kungliga Patriotiska SällskapetVS-KPS-15 - Kungliga Patriotiska SällskapetJan Håkansson, Blentagruppen - Kungliga Patriotiska Sällskapet